Login  |  Следи не на:   RSS feed Facebook Twitter

Архива | December, 2012Зголемете ја продажбата со affiliate функционалноста на UKION интернет продавниците

13 December, 2012 | Објавено во: Интернет продавници | Comments Off 

UKIONSHOPS е платформа за брзо и лесно поставување на Ваша сопствена интернет продавница која е стабилна и обемна со функции кои се многу важни за подобрување на вашата интернет продажба. Како една од поважните функции ви ја посочуваме функцијата за партнери, препродавачи и промотери (комерцијалисти) на производи (во светот познати како афилијатори (affiliate) ). Оваа функција, како единствена  понуда, ви дава можност да приклучите или да се приклучат колку сакате препродавачи кои ги промовираат и продаваат вашите производи преку интернет на различни нивни канали за продажба (нивен сајт, блог, најразлични банери, линкови и слично). Со affiliate фукционалноста можете исто така да поставите и провизија на продажба која ја зема препродавачот при секоја успешна продажба.

Различни партнери-препродавачи прават различни продажби, некои повеќе, некои помалку и вие ќе можете да ја стимулирате продажбата со сетирање на поединечни провизии за секој од партнерите. Значи се е можно и флексибилно. Исплатата и начинот на исплата преку affiliate функцијата ја одредувате исто така Вие – може да биде преку фактура на месечно ниво, на одредена постигната договорена сума и слично, зависно од договореното со одредниот препродавач.

Препродавачите ги менаџирате преку администраторскиот панел на UKIONSHOPS платформата. Секој кој сака да биде препродавач на Вашите производи може исто така да отвори своја партнерска сметка за продажба на вашите производи. Вие како администратор на системот мора да ги одобрите пријавените препродавачи и да ги направите потребните сетирања за провизија која ќе ја добиваат партнерите. Последователно системот по емаил ќе им ги испрати линковите кои препродавачите ќе ги користат за промоција и продажба на производите. Партнерите во секое време може да ја видат состојбата на продадените производи, а со тоа и процентот што го здобиле како affiliate во Вашата продавница.

Едноставно е - ако биде кликнат линкот од некој производ – промовиран од Ваш препродавач на одредени веб страници, блогови, форуми и слично, води во вашата продавница точно на тој производ. Ако тој што кликнал на линкот го купи тој производ или производи одобрени за тој препродавач, препродавачот зема процент од продажбата, а вие го зголемувате обемот на продажба.

Ако ви треба дополнителни информации околку affiliate функционалноста на UKIONSHOPS Ве молиме слободно поставете прашање на нашиот центар за подршка.

UKIONSHOPS интернет продавница може да закупите со нарачка и плаќање преку интернет со кредитни/дебитни картички или фактура.

Нарачајте веднаш UKIONSHOPS и зголемете ја неколкукратно вашата продажба и вашите приходи!

Сподели го постот на:
| |