Карактеристики Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
Премиум Простор  Во табелата е прикажана големината на хостинг просторот за секој план. Во просторот се вклучени и базите и вашиот емаил. Зошто го нарекуваме Премиум Простор прочитајте повеќе во ЧПП. 300 MB 1000 MB 3000 MB 10000 MB
Месечен Трансфер  Месечниот трансфер се нарекува bandwidth. Дата трансферот зависи од месечните посети на вашите интернет страници. Доколку веб страната има повеќе посети или дистрибуира музика и видео, има потреба од поголем трансфер на податоци. Во просек 85% од интернет страните во целиот свет немаат потреба повеќе од 25GB месечно. Пример, доколку просечна интернет страна има 1000 посети месечно, многу ретко ќе премине преку 1GB bandwith месечно. 5 GB 25 GB 50 GB 100 GB
Е-маил Корисници  Број на е-маил корисници по план. 10 100 300 500
Цени за услугите Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
Хостинг Сетирање  Сетирањето е вклучено во цената. Ние не наплаќаме за сетирање на нашите хостинг пакети. 0 денари 0 денари 0 денари 0 денари
Цена за 3 месеци (+30%) /
1297
ден / 3 месеци
2337
ден / 3 месеци
3447
ден / 3 месеци
Цена за 6 месеци (+15%) 1317
ден / 6 месеци
2295
ден / 6 месеци
4134
ден / 6 месеци
6324
ден / 6 месеци
Цена за 12 месеци 2290
ден / годишно
3990
ден / годишно
7190
ден / годишно
13190
ден / годишно
 
Повеќе страни по пакет Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
Дозволени Домени  Бројот на домени што можете да ги хостирате по пакет. Доколку е дозволено 5 домени можете да хостирате на пример: ime.mk; ime.com.mk; ime.net.mk; ime.com; ime.net - во еден пакет. Ова е само пример, при хостирање можете да одберете било кој домен.

*Домените не се вклучени во цената на хостинг пакетите.
1 3 5 20
Дозволени Субдомени  Бројот на дополнителни субдомени по пакети. Субдомен е подниво на домен. Доколку имате само 1 домен и 10 субдомени, ќе можете да сетирате 10 субдомени на главниот домен. Пример, store.ukion.mk или help.ukion.mk се субдомени. 10 30 50 200
Домен Паркинг  Сте купиле .com и .net наставки за ист домен? Со оваа опција ќе можете да паркирате повеќе домени на еден главен домен. На пример .net доменот ќе биде паркиран за да пренасочува на главниот .com домен. Со тоа сите корисници кои пристапуваат на .net доменот ќе бидат пренасочени на главната .com страна.        
Менаџирање на хостинг Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
Контролен Панел [Демо]  За сите пакети нудиме едноставен за користење Direct Admin контролен панел. За демонстрација на панелот кликнете на [Демо] линкот и логирајте се со:

username: demo_user
password: demo
       
FTP Корисници  Ви требаат повеќе FTP кориснички акаунти за вашите соработници или за вашата фамилија? Ние ви нудиме мулти FTP коричнички акаунти со секој пакет. Unlimited Unlimited Unlimited Unlimited
FrontPage Extensions  FrontPage extensions се достапни за сите планови.        
URL Redirect/Forwarding  Со оваа опција можете да ги пренасочувате вашите домени до други домени или интернет страници.        
Awstats Статистики  Ви нудиме напредни и детални Awstats статистики за сите планови за подетален преглед на посетите, време на посети, број на посети, по месец/ден/година, природата на посети (google, yahoo, bing или други страни) и уште многу дополнители детали.        
Access and Error Logs  Имате потреба од access logs за контрола на серверските ресурси кога некој пристапува на вашата интернет страна? Или имате проблем со некоја скрипта или софтвер и ви е потребен error log? Ние ви нудиме едноставен пристап до овие податоци преку Direct Admin контролниот панел.        
Dreamweaver Access  Доколку користите Dreamweaver, можете да се конектирате на нашите сервери директно преку Dreamweaver (во овај случај не е потребен FTP софтвер) и едноставно да ги надградувате и одржувате вашите интернет страни. Нашите сервери покрај Dreamweaver ги поддржуваат сите останати веб дизајн апликации.        
File Manager  Слично на FTP, оваа опција овозможува едноставно менаџирање на податоците (file, folder, directory) преку Direct Admin контролниот панел.        
Database Manager  Едноставно креирање, сетирање и одстранување на бази, додавање на корисници, менување на password, пристапување до базите преку phpMyAdmin и сл.        
Персонален Backup Manager  Иако вклучуваме дневен backup за сите пакети, доколку ви е потребен персонален backup, можете едноставно да го сетирате преку контролниот панел (backup на веб страни, е-маил, FTP, MySQL бази).        
Index Manager  Доколку сакате да ги излистате сите податоци во folders/directories, пример доколку сакате да дозволите download на некои податоци, упатства и сл. преку browser, тоа може да се направи со менаџирање на index-и преку shell (Само за напредни корисници).        
IP Deny  За напредни корисници! Со оваа опција можете да го ограничите пристапот на вашите страни за пооделни лица, одредени институции или држави, преку shell сетирање на IP кои треба да се блокираат.        
Domain DNS Manager  Сетирајте ги вашите домени со едноставни DNS алатки што ви ги нудиме.        
Password Protect Directories  Со оваа опција можете да ги заштитите пооделните или сите податоци на вашите веб страни со password. Само овластени лица (овластувањето го делегирате вие) со дозволен пристап ќе имаат увид во вашите веб страни или податоци.        
Cron Jobs  Со оваа опција се овозможува автоматизација на скриптите што извшуваат определена задача. Вклучено во сите планови.        
Mime Types  Со Mime types им се дефинира на browser-ите како да се однесуваат спрема определна екстензија. На пример, текстуалните екстензии се изедначуваат со .htm, .html, and .php екстензии на повеќето сервери и со тоа им се наведува на browser-ите да ги извршуваат сите овие екстензии како HTML датотеки. Доколку имате потреба можете да додавате екстензии специфични за вашите веб страници (важно: нема да можете да ги менувате веќе дефинираните стандардни серверски екстензии). MIME types претежно се користат за интеракција со нови интернет технологии. На пример, кога започна да се користи WAP технологијата за мобилни прелистувачи, со едноставно додавање на WAP - Mime type ќе можете веднаш да понудите веб содржини оптимизирани за новата WAP технологија.        
Apache Handlers  Ние користиме Apache вебсервер на сите сервери како основна технологија за услужување на вашите интернет страни. Apache handlers ви овозможуваат да контролирате како Apache ќе се однесува со определени видови датотеки (file types). Apache има стандардизирани процеси на извршување на определени датотеки. Доколку ви е потребна промена на тие стандардизирани Apache процеси, ќе треба да дефинирате Apache handler со што всушност го дефинирате новиот процес на извршување. На пример, доколку користете определена датотека на пример филм во .mov формат што треба да се дистрибуира преку stream сервер, ќе треба со Apache да дефинирате посебен начин на извршување на таа датотека.        
Серверски Статистики  Оваа опција ќе ви послужи за преглед на искористените серверските ресурси, состојбата на серверот и слични статистики.        
Дедицирана IP  Доколку ви е потребна доделена (dedicated) IP адреса, на пример за инсталација на SSL сертификат (веб продавница), можете да ја нарачате за соодветните пакети кои имаат поддршка за тоа. Доколку во вашиот пакет веќе е вклучена дедицирана IP адреса, а не ви е доделена, ве молиме контактирајте не на support@ukion.mk за да ви ја доделиме IP адресата. IP адресата се закупува минимум за една година. / 1550 ден. / годишно 1550 ден. / годишно 1550 ден. / годишно
Custom Error Pages  Креирајте 404 error и други сраници по мерка со оваа алатка.        
Дневен Backup  Ние нудиме дневен backup за сите пакети.        
AntiSpam Технологија  Нашата напредна анти-спам технологија ќе ве ослободи од спам поштата во вашето е-маил сандаче.        
Серверски Спецификации  Користиме бизнис класа HP DL380G6 сервери базирани на Intel Xeon процесори со вкупно 8 јадра и супер брзи SAS дискови за хостирање на вашите веб страни. Intel Xeon 8 CPU јадра Intel Xeon 8 CPU јадра Intel Xeon 8 CPU јадра Intel Xeon 8 CPU јадра
Мрежна конекција  Gigabit-на мрежна конекција за обезбедување на врвни перформанси. Gigabit Gigabit Gigabit Gigabit
Оперативен Систем  Нашите оперативни системи се напредно сетирани за да обезбедат стабилна и сигурна серверска околина. Linux Linux Linux Linux
Бесплатни апликации Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
Инсталација со еден клик  Користиме Installatron - one-click application script installer за сите хостинг пакети. Со оваа алатка едноставно ќе инсталирате Wordpress, Joomla, Drupal, Форуми, Галерии, Е-продавници.. и уште многу бесплатни скрипти и апликации. Вклучена во сите пакети.        
УКИОН услуги за инсталација  Доколку ви е потребно, нашиот тим ќе ви инсталира соодветна апликација или скрипта (поддржана од нашите сервери) за еднократен надомест. 1990 ден. / еднократно 1990 ден. / еднократно 1990 ден. / еднократно 1990 ден. / еднократно
E-commerce Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
CubeCart  Сакате да продавате преку интернет? CubeCart е едноставна и професионална Е-комерц апликација која доаѓа бесплатно со сите УКИОН хостинг пакети.        
OS Commerce  osCommerce е лидер во слободниот софтвер за интернет трговија. Ние ја нудиме за сите УКИОН хостинг пакети со едноставен процес за инсталација.        
PrestaShop  Една од најдобрите и најнапредни Е-комерц апликации. Инсталирајте ја со неколку кликови на сите УКИОН хостинг пакети.        
Zen Cart  Стабилна и едноставна за користење Е-комерц апликација препорачана за сите корисници, достапна бесплатно за сите УКИОН хостинг пакети.        
phpCOIN  Доколку сакате да продавате хостинг или софтвер, можете да ја инсталирате оваа е-комерц апликација. Бесплатно за сите УКИОН пакети.        
УКИОН услуги за инсталација  Не ја гледате вашата омилена шопинг апликација на листата? Нема проблем. Доколку ви е потребно, нашиот тим ќе ви инсталира* соодветна шопинг апликација или скрипта (поддржана од нашите сервери) за еднократен надомест.

Важно:
*Сетирањето на продавницата и производите го извршувате вие
Во сетирањето и цената не спаѓа сетирање на SSL и IP. За истите се доплаќа дополнително.
по договор по договор по договор по договор
Е-маил карактеристики Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
Е-маил корисници  Број на е-маил корисници по пакет. 10 100 300 500
Маилинг листи  Ви требаат месечни newsletters? Ви нудиме креирање на неограничен број на маилинг листи/newsletters за сите хостинг пакети. Unlimited Unlimited Unlimited Unlimited
Auto responders  Едноставно сетирање на auto-responder (автоматски одговор) за вашата е-маил адреса. Unlimited Unlimited Unlimited Unlimited
Email Forwarders  Доколку имате повеќе е-маил адреси, можете со оваа опција да ги пренасочувате е-маил пораките на еден централен маил со што во значителна мера ќе си го олесните нивното прегледување. Unlimited Unlimited Unlimited Unlimited
Email Aliases  Можете да креирате на пример vazno@imenakompanija.com е-маил адреса која ќе препраќа соодветни пораки на сите ваши вработени со само еден клик. Со оваа опција може да сетирате повеќе E-mail aliases адреси во зависност од вашите потреби. Unlimited Unlimited Unlimited Unlimited
SMTP, POP3 and IMAP  Нашите е-маил сервери поддржуваат е-маил протоколи POP3, SMTP and IMAP. Ние исто така ги подржуваме и сигурносните (secured) верзии од овие протоколи и онлине webmail платформа за едноставна проверка на вашите е-маилови.        
MX Record Modification  За напредни корисници: Со оваа опција можете да ги промените MX records параметрите и со тоа ќе можете надворечни е-маил сервери. На пример доколку користите gmail или Google Apps, ќе можете да го сетирате вашиот домен и хостинг да ги користи надворешните е-маил сервери.        
Spam Заштита  Изморени сте од неограничени количини спам маилови во вашиот inbox? Нашата анти-спам технологија ќе ви овозможи сандаче ослободено од спам пораки.        
Персонални Маил Сервери  Сите пакети вклучуваат персонали и професионални е-маил сервери на пример mail.ime.com        
Webmail  Проверете го вашиот е-маил додека сте во движење од било кое место на светот со нашиот webmail сервис        
Catch-all Facility  Со оваа опција вашиот хостинг пакет е сетиран да ги прифаќа сите маилови адресирани до вашето домаин име, и притоа, доколку соодветниот корисник не постои серверот испраќа соодветна порака назад до испраќачот дека корисникот не постои. Вие можете дополнително да го проширите сетирањето во зависност од вашите потреби, на пр. да ги преместувате тие маилови како СПАМ пораки за поедноставна контрола и бришење.        
Database Поддршка Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
MySQL 5+  Ние го поддржуваме MySQL, најпопуларниот софтвер за бази на податоци.        
MySQL бази  Број на бази по пакет. Веб просторот на базите е вклучен во целокупниот интернет простор по пакет. 1 10 30 50
phpMyAdmin  phpMyAdmin е вклучен во сите пакети за напредна едноставна контрола на вашите бази.        
Server Side Скрипти Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
PHP 5+  Поддржуваме php5+ за сите пакети        
CGI/Perl  Целосна CGI и Pearl поддршка доколку ви е потребна за сите пакети.        
Zend Optimizer  Zend Optimizer е инсталиран стандардно на сите пакети.        
GD, cURL  GD и cURL се стандардно поддржани.        
Secure Socket Layer (SSL)  SSL поддршката е стандардна за сите пакети. Доколку поседувате SSL сертификат, можете едноставно да го инсталирате преку Direct Admin контролниот панел или ние ќе ви го инсталираме за еднократен надоместок.        
Server Side Includes (SSI)  SSI (server side includes) е стандард за сите пакети.        
Мултимедијална поддршка Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
HTTP Streaming  HTTP media streaming е стандард за сите пакети.        
Flash Компатибилност  Adobe Macromedia Flash е стандард за сите пакети.        
Shockwave Compatible  Adobe Shockwave е стандард за сите пакети.        
Сигурносни Карактеристики Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
Мулти-ниво на Сигурност  УКИОН хостингот има сеопфатен, повеќеслоен пристап кон безбедноста и сигурноста, користиме докажано најефикасни системи и сигурносни техники за да обезбедиме заштитена, сигурна и безбедна серверска околина од вируси и други слабости.        
Систем за превенција од упади  Користиме редундантен систем за превенција од упади, кој ја следи мрежата скенирајќи малициозни и други неправилни однесувања и притоа дејствува во реално време со блокирање или превенција на тие штетни активности.        
Заштитени Веб Сервери  Серверите се редовно сервисно одржувани, со најнови софтвери, кернел и други надградби за да овозможат сигурносна и непречена хостинг околина.        
Сигурносен Дата-Центар  Користиме сервери лоцирани во Лондон, Велика Британија поставени во Дата-Центарот Gyron. Gyron ни обезбедува 24/7 сигурносна хостинг околина, сместена во современо изградени објекти, опремени по сите сигурносни стандарди (од аспект на сигурносна опрема и персонал), ограничено ниво на пристап, дополнителна опрема за непрекинато напојување со електрична енергија и професионално обучен персонал. Нашите солуции ќе ви овозможат превенција од секојдневните интернет ризици (кражба на идентитет, платежни измами, корпоративна шпионажа и кражба на податоци) со кои се соочува вашиот бизнис и ќе ви овозможат стабилна и флексибилна основа за успех и раст.        
SSL сертификати  Опција за соодветните пакети / Опција Опција Опција
Техничка поддршка Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
Тикетинг поддршка  Брза и пријателска тикетинг и helpdesk поддршка.        
УКИОН Упатство  Во припрема        
Телефонска поддршка  Доколку преферирате да зборувате со нашиот тим за поддршка преку телефон, ви нудиме пријателска телефонска поддршка.        
Менаџмент на плаќања Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
Платежен кориснички центар  Платежниот кориснички центар ви овозможува едноставен преглед на нарачаните услуги и фактури, онлине печатење и плаќања на фактурите и сл.        
Онлајн фактури  За сите хостинг акаунти е обезбеден патежен кориснички центар за онлине следење и плаќање на фактурите со што се заштитува животната околина (се користи помалку хартија) а исто така се зголемува сигурноста и заштитата на вашите податоци.        
Начин на плаќање  Начини на плаќање за нашите производи и услуги. Visa / Visa Electron, MasterCard, Maestro кредитни / дебитни картички и плаќања преку трансакциона сметка - фактура (за правни и физички лица)
Гаранции Mini Host Small Host Medium Host Maxi Host
99.9% SLA достапност  Гарантираме 99.9% и нагоре - бизнис ниво на достапност на УКИОН хостинг мрежата.        
Ограничена 30 дневна гаранција за враќање на парите  Повеќе за гаранцијата во нашите Хостинг услови за користење.        
Сетирање за неколку часа  Сите нови акаунти се сетирани за неколку часа по купувањето, (освен при плаќање со фактура - по плаќањето на фактурата). Тоа се должи на задолжителната проверка и контрола против измама при купувањето.        
 


Ви треба помош при изборот или Ви е потребен пакет по мерка?

Јавете се на +389 (0)70  787 850 или контактирајте не по е-маил.

Дополнителни прашања?

Кликнете тука за дополнителни Прашања / Одговори или контактирајте не и со задоволство ќе одговориме на сите ваши дополнителни прашања.