Login  |  Следи не на:   RSS feed Facebook Twitter

Архива | НовостиУКИОН донира систем за донации за НВО Борка

14 October, 2014 | Објавено во: Новости | Comments Off 

УКИОН како општествено одговорна фирма, а по повод светскиот месец за борба против ракот на дојка и VII национална конференција за рак на дојка во Македонија, во соработка со УНИбанка, го креира и донира за Борка, системот за онлине донации со кредитни и дебитни картички, прв од ваков тип во Република Македонија.

Со оваа донација, УКИОН се приклучува во заедничката борба против ракот и се надеваме во голема мера ќе придонесеме во остварувањето на целите на Борка и нејзината истрајност и посветеност во зголемување на општествена свест за оваа болест, превенција и помош на заболените од рак во Република Македонија.

Системот за донации е достапен на адресата donacii.borka.org.mk

1. На насловната страна, ќе можете да изберете јазик и валута во која сакате да донирате.

2. Со кликање на насловниот банер се пренасочува на страната за донација, каде се избира износот за донација. Покрај тоа ќе можете да ја споделите страната и линкот за донации со вашите пријатели од социјалните мрежи и со тоа да ја зголемите можноста за донирање.

3. Потоа со притискање на плаќање – горе десно, чекорите ќе ве водат до комплетно исполнување на трансакцијата. По комплетирањето на донацијата ќе добиете известување на вашиот емаил дека донацијата била успешна.

Ве повикуваме сите вас, физички и правни лица, да дадете скромен придонес во борбата против ракот на дојка и да донирате на страната donacii.borka.org.mk и истата да ја споделите на facebook и останатите социјалните мрежи.

Ви благодараме,
Тимот на УКИОН

Сподели го постот на:
| |

UKION – единствена компанија од Македонија на EuVF venture форумот во Истанбул

30 October, 2012 | Објавено во: Новости | Comments Off 

УКИОН со својот проект – UKIONSHOPS – web shops on a cloud – беше единствената македонска компанија избрана за презентација на EUREKA venture форумот во Истанбул, во конуренција од околу 40 компании од цела Европа.

ЕУРЕКА Форумот се одржа во Истанбул на 19 октомври 2012 година и истиот има активна улога во европската иновациона сцена поттикнувајќи го start-up-от, развојот на технологијата и растот на претприемништвото преку контакт со инвеститори и експерти од најразлични области.

Листа на компании кои беа избрани да презентираат на овој евент.

Сподели го постот на:
| |

UKION доо е избрана за презентер на MOBIP 2012 во Солун

02 June, 2012 | Објавено во: Новости | Comments Off 

UKION доо беше една од избраните компании во Европа која го презентираше својот продукт-сервис UKION SHOPS на евентот MOBIP 2012.

Овој евент беше одржан во Солун на 31 Мај и 1 Јуни, 2012.

Листа на компании кои беа избрани да презентираат на овој евент:
http://www.e-unlimited.com/events/view.aspx?events_pages_id=1436

Сподели го постот на:
| |